Om kenneln

Kennel Moonrun´s drivs av: Josefine och Richard Ryderstedt

samt våra tre barn Felix, Felicia och Pontus.

Kennelns mål

Vårat mål med kenneln är att och föda upp Siberian Huskies för drag och utställning men även för sällskap. Vi vill förmedla ett seriöst åtagande av en underbar och positiv ras som vi anser att Siberian Huskies är när den får komma i sitt rätta element. När vi planerar en kull har vi som krav att båda hundarna skall ha meriterats. 

 

Vad gör vi med hundarna på kenneln

Vi är idag aktiva inom dragsporten men även i utställningsringen runt om i Sverige. Vi tycker det är viktigt att hundarna får minst en bedömning på utställningarna så att vi vet att hundarna håller måtten exteriört också. Dragträningen startar vanligtvis i September - Oktober och håller på tills säsongen är över på vårkanten. Resterande delar av året besöker vi Utställningar och andra aktiviteter med våra underbara fyrbenta vänner. 

 

Nedan är en del utav all utrustning vi har för att kunna bedriva träning och tävling med våra vänner.

 
Honda TRX350 Danler FlexMax 180 Våran hundbox

Hundboxarna är godkända som Kommersiellt transportmedel, enligt djurskyddsmyndighetens

rekommendationer och jordbruksverkets bestämmelser.

 

 

 Varför vi valde Siberian huskies??

Valet av ras var ett sökande som ledde oss mot det idag helt ofrånkomliga målet. Vi sökte en hundras som var sunt avlad och hade få genetiska fel, var positiv och lätt tillgänglig men ändå hade en egen karaktär och egen vilja. Då aktivitet i skog och mark låg oss när till hjärtat så vart alternativen färre och färre i vårt val. Vi hade även ett önskemål om att rasen skulle var en estetiskt tilltalande ras. Valet föll som handen i handsken. Siberien Husky.. och än idag kan vi inte tänka oss en trevligare och bättre ras för oss.

 

Lite Historik

Det började med att vi skaffade våran första Siberian huskies 99. Vi hade då haft kontakt med en hel del kennlar och tittat på olika raser, beteenden och egenskaper ur en hel del synvinklar. I ca 1år letade vi. Vi kom i kontakt med Anmasis kennel från listor vi skickat efter från SKK med godkända och registrerade kennlar. Samma dag som vi ringde föddes våran första siberian. Anmasis Garinscha även av oss kallad Morris har sedan mötet förgyllat och förbryllat våra sinnen för rasen. Efter en tid blev vi mer och mer intresserad av att aktivera Morris mer än bara långa promenader och vardagslydnad. Josefine började lydnadsträna Morris och jag Richard började köra lite hos Simon och Nettan ström ( Morris uppfödare) Det var då allting började!! Då vi båda började jobba kände vi att Morris behövde en kompis. Vi hade sedan en tid tillbaka haft kontakt med Britt-Marie Lindkvist (Kennel fun run) som då hade sin kennel belägen i Upplands Väsby, men som idag ligger i Östersund. Efter en tid så kom den efterlängtande kullen som vår nya vän kom ifrån och det var Fun run Kenzo. Nu hade vi två hundar och hälften av ett fyrspann. Vi lånade nu lite hundar av Britt-Marie för att körningen blev mer och mer intressant. Det blev dock klart för mig ganska snart att det inte skulle fungera speciellt bra med träningen, då vi hade ca 10mil enkel resa och ett jobb som har normala arbetstider. Detta resulterade i en hel del sömnbrist då vi försökte träna minst tre dagar/vecka. Tiden gick och vi ville flytta ifrån lägenhet och betong trotts att vi bodde alldeles intill skog och banor. Vi sökte hus och till slut fann vi vårat lilla kryp in på 182m2 och 1500m2 tomt alldeles intill spåren till Lida. Ca 22mil preparerade spår året om. Josefines mage började att växa och i November 02 kom så vårt efterlängtande under till världen. En pojke vid namn Felix han var 50cm lång och vägde 3325g. Nu hade tankarna rullat vidare mot att utveckla vårt intresse för rasen och körningen. Idag är resultatet 8 underbara hundar och sikte mot den kommande säsongen. I Mars 05 kom så även vår efterlängtade dotter Felicia till världen. Hon var 51cm lång och vägde 3850g.

 

 

Kennel Moonrun´s har Tillstånd enligt 16§ Djurskyddslagen av Miljö och Hälsovårdsnämnden för anläggning och bedriven verksamhet. 

Tillståndet beviljat utan anmärkning. Senaste besiktning gjord 2007-10.

Anläggningen är godkänd för 20 Hundar över 12mån ålder.

Del av hundgårdarna. Från kenneln i Stockholm.