Nyheter 2009

2008  2007 2006 20052009-12-22 Secondwinds Nahanni har parats med Moonrun´s Matrix.

2009-11-18 Moonrun´s Sitka har blivit mor till 4 små underverk. 3 hanar och 1 tik.


2009-11-08. Moonrun´s Tanana har äntligen blivit mor till 6 st vackra små valpar. 2 Tikar och 4 Hanar.2009 10 Moonrun´s Challenger har flyttat till Linda och David i Sundsvall.

2009-09-15. Moonrun´s Sitka har parats med Sibersong´s Kamots

2009-09-11. Vi välkomnar Nymånens Castor och Nymånens Fenix till Kenneln. Just nu njuter dom av lite Inomhusliv.


2009-09-02 Moonrun´s Tanana har parats med Nathan av Vargevass.

2009-08 Höst-träningen har kommit igång.. Men vi väntar fortfarande på att tikarna skall börja löpa..  Båda blivande Mammorna Sitka och Tanana i led på bilden.


2009-08-11
Besök på kennel Nymånen, Michael och Birgitta Sandin. Dom har en mycket välordnad och strukturerad kennel. Michael e en hejare med hammaren och Birgitta som vi alla vet har ett öga för estetiskt tilltalande konst. En bra kombination kan man lugnt säja. Besöket var både av social anledning men vi tittade även på valparna och valde ut två stycken från Nathan-Sol kullen. Det känns otroligt roligt att samarbeta med Birgitta och Michael och vi ser fram emot tillskotten till kenneln.
2009-08-08/09
Kennel Vargevass 40år som uppfödare. Seminarium över 2 dagar. Under dagarna träffade vi gamla som nya bekanta.
Seminariet var uppdelat i två delar, den första delen tog upp Historia kring Rasen och hur den kom till Norden och Karstens grundhundar. På kvällen var det trevligt umgänge kring Stockelden fram till småtimmarna. Whiskey e gott! :-) Dag två vart Karstens dag! Där rasens utveckling och avarter diskuterades samt anatomi och avelskriterier. Det vart i vårt tycke en mycket lyckad sammankomst med en hel del diskussioner och tankeställare. Tack Karsten och Eveline för ett väl genomfört seminarium.

2009-08-01
BadCreek Blues Party. Lars Kalrsson Alias (Binladen) ordnade ett ordentligt Party. Det var en hel del Mushers, bikers, raggare och annat löst folk på samma plats.. Festen vart en succé utan dess like.. Jag tror klockan var ca 05:30 då vi begav oss hemåt. (Kennel Badcreek alias Lars K tillverkar draglinor (wire) turist slädar m.m.) Live uppträdande under kvällen var Johan Eliasson ( Bottleneck John´s Delta Trio ) med Fredrik Eriksson på bas.

Copyright: Voxcelestas Kennel

 

 
2009-07-05
Vi välkomnar Pikku Mörkki av Vargevass till kenneln. Pikku är en mycket social och trevlig hund på 2år, vi ser fram emot vår nya medlem i Teamet. Han har gått i Evelines tävlings-spann denna säsong och har efter Amundsenrace tränats och körts i Karstens A-spann. Vi är mycket tacksamma för detta förtroende.

En nybadad men mycket glad Pikku Mörkki.. Det fanns ju massa nya trevliga Tikar här :-)

2009-07-01
Hem från Paris och World Sled Dog Race Organiser Symposium. En givande Konferens tillsammans med Nisse Uppström. Ett möte som dels resulterat i ett utökat samarbete och informationsutbyte mellan dom stora Draghundstävlingarna ute i Världen.  Förhoppningen är att vi skall kunna ha ett årligt återkommande möte och ett utökat framtida samarbete. På plats fanns i stort sätt alla dom stora tävlingarna. Det kan även nämnas att IFSS även var närvarande och berättade bla om dom nya ESDRA reglerna. Glöm inte att kolla in SDSF hemsida för att finna dom nya reglerna.

2009-06-12
Vi var hemma hos Karsten och Eveline ( Kennel Vargevass ) och träffade Kari Skogen och Earl Norris ( Kennel Anadyr, Alaska ) tillsamans med en hel del andra vänner och bekanta Mushers. Det var ett intressant möte med mycket Historia kring Anadyr Kenneln och diskussioner kring rasen, träning m.m. 

2008-06 Tidningen "Stakeout" i Holland har skrivit en 2 sidig artikel om Richard under Polardistans 300.


2009-06-07
Ny hemsida publicerad. Vår hemsida har fått en ansiktslyftning. Hoppas att ni uppskattar detta och finner det ännu roligare att besöka sidan. Vi väntar intensivt på att våra tikar skall börja löpa.

2009-05-16

Vi var i väg på hundutsällning med chatter och Disco, här i Hammerdal. Det gick väl si så där.. Chatter ville inte visa sitt rätta jag, han sprang det första varvet sedan gav han upp dvs tvär nit :-) Han fick ett 2dra pris, medans Disco fick ett första pris och blev 5:te bästa hane i bruksklass.. Så det var vi nöjda med.. bilder kommer innom kort!


Säsongen är nu över och snön börjar försvinna från spåren. Den senaste tiden efter Polardistans har även den, varit full av aktiviteter och händelser som vi tänkte upplysa våra gäster med. I veckan som var efter Polardistans fick vi besök av 2 st Praktikanter från Svalöfs Gymnasium, Olivia och Veronica som även fick följa med under dom hektiska dagarna på Amundsenrace.  Tjejerna var hos oss under 3 veckor och fick lära sig grunderna i Kennelhållning och hundkörning där dom även fick lära sig köra ett eget 4 spann och allt runt i kring tävling och tävlingsverksamhet. Under Amundsenrace fick dom gå som Vet. assistenter och har nog fått en hel del i ryggsäcken hem till Svalöfs Gymnasium och även förhoppningsvis en hel del glada minnen för livet. TACK TJEJER för dessa 3 veckor hos oss!

Amundsenrace vart även i år fylld av aktiviteter och händelser men vi som hjälpt till att skapa och genomföra tävlingen kan med gott samvete säga att även detta år vart en lyckoträff. God stämning från start till mål och massor med engagerade människor som slitit och knappt fått någon sömn under tävlingen möjlig-gjorde att vi håller måttet som Världens Bästa Slädhundstävling. Planerna kring nästa års Tävling ligger i startgroparna. P.g.a domarkonferens så har vi i Ledningen beslutat att Flytta tävlingen till 19-21 Mars. Självklart hoppas vi även att vi inte krockar med Bever Trap trail kommande år också.

 

Under tiden för Polardistans Lånade vi även ut vår Matrix och Commander till Nisse och Annica (Nordvikens Kennel ) då vi lånade hundar av dom. Så våra killar fick köra Turister och få lite extra dos av socialträning under tiden vi var på Tävling. 7 mils turistrace fick dom vara med om.

Vår granne och vän Helene ( Kennel Voxcelestas ) lånade vår Tanana under Beaver Trap Trail som tillskott i hennes 8 spann. ca 50x3 km.

Under Påsken fick även vännen våran Pernilla (Vintervisas Kennel ) låna Matrix, commander och Disko som tillskott för lite turer uppe vid Lakavattnet. Pernilla använde bla Disko i Led med gott resultat. 13 mil vart det enligt Pernilla.

 

Nu ser vi med tillförsikt fram emot sommaren och dom planerade Parningarna. En lite nyhet som platsar här är att vi planerar att para vår Sitka med vår Kamots. Vi vill göra denna parning då Sitka har så som Tanana visat sig extremt duktiga i led under ALLA typer av förhållanden och Kamots är en utav Traktorerna i spannet som aldrig sviker en. En lyckad kombination som vi tror på! Denna kombination kommer att läggas ut under planerade parningar inom kort! Nu är det bara att invänta löp och hålla tummarna att allt går enligt planerna. Vi planerar att ha max 2 kullar samtidigt vilket gör att någon utav parningarna kanske skjuts tills nästkommande löp period.

Ett Tack till vår Klockrena Handler Sergei som varit med under alla dessa äventyr. Han slet som en Duracell kanin under Amundsenrace

( Enligt Mats-Erik Selander ( Checkpointansvarig på Amundsenrace ) ) Han har även blivit erbjuden Jobb som handler i Norge bla vilket borgar för att vi lyckats inviga honom i sporten på ett bra sätt som uppskattas även av andra. Vi får se om han hoppar på det tåget eller om vi lyckas behålla honom här :-). Tack till vår egen Duracellkanin!


Ett par nytagna bilder på Moonrun´s Snow Patrol som våran kära vän Michael Hess i Tyskland har!! Jaa man ser ju i allafall vem som är pappan :-)


2009-03-15

Liten berättelse om upplevelsen kring och runt polardistans, en hel del bilder är inlagda! Under länken Berättelser..


2009-03-12

Richard vann Polardistans 300 ( distansen var 350km )

Mera info kommer när Richard kommer hem, lika så massor av bilder kommer att läggas ut inom kort! Vill även tacka våra sponsorer, vänner och bekanta som supportat oss genom denna långa färd. Även ett evigt tack till Annika och Nisse på Nordviken´s kennel för inlånet av 5 mycket duktiga hundar som varit ett otroligt tillskott i spannet!!

Tack även till er alla som hört av sig under och efter tävlingen, det värmer!!


2009-03-03

I helgen har Richard varit på en fantastiskt tripp i fjället med våra hundar, med sig var även Nisse på Nordviken och Peter från Huskyvallen´s.. En mycket lärorik tripp på ca 13 mil.. Vädret var toppen, vilket ni kan se på bilderna :-).. På söndagen var det inte lika bra väder, det blåste mycket kraftigt så det var skönt att mesta delen av turen kördes under lördagen! Richard fick även köra dom 4:a hundarna som kommer att lånas in till Polardistans. Det var 4 starka och duktiga vovvar som är ett stort tillskott i spannet.. Tusen tack Annika och Nisse för förtroendet och äran att få köra era duktiga vovvar.


2009-02-10

Åter igen en mycket trevlig tur..


2009-02-06

Idag var det min (Jossans ) tur att stå på släden. Magda och Lynx i led, Finesse i point och Commander och Matrix i wheel..

Dom var så duktiga.


2009-02-3/6

Vi har haft trevligt besök från våra kära valpköpare i från söder, dom kom upp på en liten vintersemester.. Micke fick ge sig ut på en slädtur med Lynx och Magda i led, Finesse i point, Enterprice och Farouken i wheel. Dom gjorde ett fantastiskt jobb i spannet trots att det var första gången för Husse Micke och deras 2 vovvar Enterprice och Farouken att köra på snö :-) Bra jobbat Micke! Nästa gång blir det en längre tur.. Måste bara säga det, vad imponerande jag blev när jag såg Farouken.. VILKEN päls!! Vilken vacker hund. Jag är sååå stolt över den kullen mellan Atena och Kamots.. Kamots präglar verkligen sina avkommor till några riktiga skönheter enligt mitt tycke! Jag trodde inte att han skulle utveckla denna päls när dom bor som inomhus sibbar, men men bevisligen går det att tag fram hundar som behåller pälsen på trots att dom flyttas in :-) riktigt skoj var det att få träffa sina avkommor igen och få se hur dom utvecklats!  Båda är verkligen fina.. Tack för dessa trevliga dagar tillsammans!

 


2009-02-01

Idag bar det iväg som vanligt ut i tränings-spåren. Richard försöker få lite extra mil i bena under helgerna, så även denna helg.. Det vart ca 6 mil idag och igår. Hundarna höll ett bra tempo och vädret och naturen gjorde hela trippen till en underbar resa.


2009-01-12

Vi har varit iväg och tävlat i Lillholmsjö 10-11/1 . Det har varit en fantastisk helg med mycket människor och hundar, det var över 100st anmälda. Richard tävlade i  Klass UMD C med en distans på 2x46,4km. Konkurrensen var stenhård. Karsten Grönås, Torbjörn Öhrström och Manfred Wiitschel var dom hårda konkurrenterna. Segraren var ju som väntat våran kära vän Karsten, ett stort grattis till dig! Som nummer 2 kom Torbjörn Öhrström, 3:a kom Manfred Wiitschel och sist men inte minst kom Richard. Vi hade under båda dagarna bara 9 hundar i spannet, tyvärr så hade vi inte tävlingsåldern inne på våra övriga vovvar här hemma. Men nästa år så är vi fulltaliga :-)

Hundarna skötte sig utmärkt båda dagarna. I led gick våran Kära Tanana och hennes syster Sitka och dom gjorde ett fantastiskt jobb där framme. Vi är så nöjda efter helgens bravader och så stolta att hundarna sista dagen tog Richard in 7 minuter snabbare än dag1. Hundarna har verkligen gjort ett fantastiskt jobb, nu ser vi med glädje fram emot SHAM draget i Nornäs! Vi syns!!

1 Karsten Grönås SPHK NN 4:32:47 2:13:48 2:18:59
2 Torbjörn Öhrström SPHK NN 4:41:57 2:18:47 2:23:10

3

Manfred Wiitschel

Tyskland

4:50:44

2:21:19

2:29:25

4

Richard Ryderstedt

SPHK NN

5:10:00

2:38:14

2:31:46


2009-01-02

Idag var vi ute hela familjen inklusive våra kära grannar på Vox Celesta´s kennel ute på en gemensam tripp med hundarna. Korvgrillning och massa hundprat stod på menyn.. En mycket trevlig dag :-)